Miljösmart spiskassett för öppna spisar

Bild:Kamin för öppen spis

Att uppgradera den öppna spisen med en spiskassett / braskassett är ett klokt beslut. Värmen sprids i rummet istället för att sugas upp genom skorstenen. Med den nya, effektiva förbränningstekniken i Contura i5 räcker veden längre och sotbildning minimeras så att elden alltid syns tydligt genom stora, rena glas. Mys mer, och med gott samvete: Contura i5 är den enda svenska Svanen-märkta braskassetten.

Spiskassetten tillför stil och effekt i varje miljö

Contura i5 är designad med samma moderna formspråk och omsorg om detaljer som alla våra eldstäder. Den smälter lätt in i miljön, samtidigt som den ger rummet en ny stil. Med en spiskassett i den öppna spisen tas värmeenergin från veden tillvara mycket mer effektivt, och du minimerar risken att få in rök i rummet.

Spiskassettens brännkammare utgörs av tåligt gjutjärn och värmereflekterande väggar. Genom kloka materialval har vikten hållits nere för att göra den lätt att hantera och installera.

Det är enkelt att välja effektläge beroende på om du vill ha snabb uppvärming med hög temperatur, eller långsam myseldning under hela kvällen. Insatsen kan ramas in med ett matchande galler om spisöppningen är stor.

Lanseringsfilm för braskassetten Contura i5


Lätt att passa in, lätt att tycka om

Contura i5 är avsedd att installeras i öppna spisar eller befintliga eldstadsöppningar. Välj mellan panoramalucka eller dubbellucka samt svart eller grå färg. Insatsen är lätt att installera, justera och ansluta till skorstenen, antingen rakt uppåt, rakt bakåt eller i 45° vinkel snett bakåt. Det finns också möjlighet att ansluta uteluft till förbränningen. Insatsen kan lyftas ut utan att skorstensinstallationen påverkas. Effektiv konvektionsteknik ger snabb uppvärmning, som enkelt regleras med reglage under luckan.

Fotoproduktion

Marknadskommunikation
Fotograf: Micke Persson
Stylist: Agneta Wendel