Contura i51 - En eldstad för det moderna hemmet

Bild:contura i51 black
Bild:Contura i51A
Moderna hus är mer än vad som syns på ytan. Modern uppvärmningsteknik innebär att det bildas ett litet undertryck i bostaden. Därför måste din eldstad uppfylla höga krav på täthet. Satsa därför på kvalitet och välj en eldstad som är täthetskontrollerad och som tar all förbränningsluft utifrån. När du väljer en insats från Contura får du just en sådan eldstad, i modern design som också passar det moderna husets stil.

Modern och tät insats

Samtliga Contura i50 är täthetskontrollerade och hämtar förbränningsluften utifrån vilket garanterar en problemfri funktion i moderna hus. Förbränningstekniken hör till marknadens absolut bästa vilket enkelt uttryckt innebär att veden räcker längre och uppvärmningen är mer effektiv.

Kaminen finns med fem omramningar

Moderna hus har ofta en stil som passar bäst med modern form. Contura i50 har generösa glas på tre sidor och omramningar i sköna material så att du kan skapa den miljö du önskar:

 

Arstone Vit – tillför stram elegans till alla inredningsstilar
Täljsten – behaglig, värmelagrande natursten med naturliga nyansvariationer
Sandsten – värmelagrande natursten med naturliga variationer i varma, beigea nyanser
Svart plåt – för en klassisk, grafisk stil
Artstone Naturell – den råa betongens struktur ger hemmet ett riktigt kaxigt uttryck.

 

Svensk kvalitet, design och tillverkning

Djupet på endast 500 mm och att den kan placeras direkt mot en brännbar vägg gör eldstaden mycket lätt att placera i rummet.

 

Välj till ett lättplacerat vedfack som passar perfekt ihop med insatsen och omramningen. Du bestämmer själv var och hur det ska stå. Rejält nog att använda som sittbänk eller extra avställningsyta.

 

Tät insats med slutet system ger mycket god värmeeffekt. Lätt och bekväm skötsel både vid eldning och vid tömning av aska med greppvänliga reglage som smälter in i insatsens design.

 

De stora glasen och Contura Clean Burning system gör att du ser maximalt av elden. Glasluckan har en stabil ram av högsta kvalitet, en detalj som ger lång livslängd utan att funktionen påverkas.