Nya kaminer och insatser

Bild:contura i51vit
Bild:contura 510G Style
Bild:contura 870
En kamin eller insats från Contura är det älskade, varma hjärtat i många hem. Att snabbt och enkelt tända en värmande brasa ger mys och livskvalitet. Contura utformas för dig som har höga krav både på utsidans design och insidans funktioner. Årets nyheter är förstås inga undantag.

Succéer som växer

Flera av våra succémodeller finns nu med ny färg, mer glas, fler val av omramningar och förbättrade funktioner. Välkommen till Contura!

 

Braskamin Contura 596 StyleEldstad Contura i51 vitEldstad Contura i51 i vitt

Contura i51 är en insats med omramning i vit plåt och modern form som passar utmärkt i moderna hus. Med generösa glas på tre sidor visar den mycket av elden. Contura i51 är en eldstad som är anpassad till modern värmeteknik med luft/värmeväxling, då den tar förbränningsluften utifrån. Att tända brasan går på ett kick och uppvärmningen är mycket effektiv. Välj till ett extra, värmelagrande magasin i Powerstone för många, sköna, varma timmar från elden.

 

Braskamin Contura 510 style vitBraskamin Contura 510G Style vit, glaslucka
Contura 510G i vit omramning med glaslucka är en utveckling av den populära basmodellen i Contura 500-serien. Med vit omramning och lucka i glas som visar mycket av elden är 510G Style en lättplacerad, stilfull och modern braskamin. Contura 510G Style vit med glaslucka kan fås med flera tillbehör, till exempel topp i glas, täcklucka eller fläkt.Braskamin Contura 596 Style vitBraskamin Contura 596G Style vit, glaslucka
Contura 596G Style i vit omramning med glaslucka är en utveckling av en av de mest älskade modellerna i hela Contura sortiment. Contura 596G Style vit har vit omramning, generös glaslucka och stora sidoljus som visar mycket av elden. Toppen i gjutjärn är lackerad i matchande vitt. Contura 596G Style vit kan fås med flera tillbehör, till exempel vridplatta och extra värmemagasin med Powerstone.

 

Braskamin Contura-710Braskamin Contura 710
Contura 710 är en nätt braskamin med kantig form som gör den mycket lättplacerad, till exempel för att lysa upp ett mörkt hörn. Denna nya modell i Contura 700-serien har ett generöst glas som visar mycket eld. Contura 710 finns i grått och svart och du kan välja bland olika tillbehör.

 


Täljstenskamin Contura 720tTäljstenskamin Contura 720T

Contura 720T ger dig det bästa av två världar: den är tack vare sin kantiga form nätt och lättplacerad och har en värmelagrande omramning i täljsten. Ett generöst glas visar mycket av elden. 
Braskamin Contura 870Braskamin Contura 870

Contura 870 på pelare är en nätt braskamin formad som en superellips och perfekt att lysa upp exempelvis ett hörn eller en annan svårmöblerad del av hemmet. Glasluckan är generös och visar mycket eld. Contura 870 finns i svart och grått och du kan välja bland flera tillbehör som vridplatta och olika toppar, till exempel i glas eller rostfritt stål.