Olika typer av spisinsatser och kassetter

Bild:contura i5
Termen "spisinsats" är ganska bred och kan innefatta ett stort urval av olika typer av kaminer. Vi på Contura har sammanställt en guide för olika typer av spisinsatser för att hjälpa dig att begränsa urvalet. Alla våra spisinsatser är mycket energieffektiva och klarar de hårt ställda miljökraven.

Spiskassetter för öppna spisar

En spiskassett eller braskassett är utformade för att installeras direkt i en öppen spis. En spiskassett är perfekt för dig som vill ta vara på värmen och energin från din öppna spis istället för att låta värmen försvinna upp genom skorstenen. Våra kassetter är framtagna för att passa de flesta öppna spisar och når maximal värmeeffekt efter några minuter, allt för att värma ditt hem snabbt och effektivt.

 

Spisinsatser för egen inbyggnad

Fristående spisinsats är idealisk för dig som vill bygga din egen eldstad och matcha den till befintlig inredning och arkitektur. Vi har ett stort urval av spisinsatser för egen inbyggnad, ta gärna hjälp av våra duktiga återförsäljare för att få de funktioner du vill ha.

 

Murspisar och eldstäder

Våra murspisar ger dig en komplett eldstad med stor spisinsats och flera olika omramningar i sköna material så att du kan skapa den miljö du önskar. En murspis är idealisk för dig som har ett större rum och vill ha en eldstad i modern stil med känslan av öppen spis. Generösa glas som visar mycket av elden och med effektiv förbränningsteknik som ger dig mer värme för veden.

 

Gjutjärnskaminer och insatser i gjutjärn

Som namnet antyder är dessa spisinsatser gjorda av gjutjärn och de behåller och avger värme under lång tid - även efter elden har brunnit ut. Gjutjärnskaminer är tidlösa och robusta och hittar lätt sin plats i både moderna och traditionella omgivningar. På Contura har vi ett urval av gjutjärnskaminer som kan placeras både som en fristående kamin eller i en befintlig eldstadöppning.

Besök din återförsäljare

Oavsett vilken typ av vedeldad braskamin du letar efter, har vi på Contura ett stort utbud av energieffektiva kaminer att välja mellan. Besök din lokala Contura återförsäljare för att hitta just din favorit.