Kaminer med god värmelagring och maximal värme

Goda lösningar som maximerar värmen med din Contura. Värmemagasin och varmluftsspjäll ger mer värme under längre tid. Som exempel är avsvalningstiden för Contura 26T med extra värmemagasin upp till 18 timmar.

Värmemagasin med Powerstone

Till flera av modellerna i Conturas serier kan du välja ett magasin av värmelagrande powerstone. Magasinet är placerat under kåpan ovanför kaminens brännkammare och vissa modeller har även magasinet på sidorna. Powerstone är en sten med mycket goda värmelagrande egenskaper. Den ger god eftervärme under lång tid efter att elden slocknat.

 

Reglerbart spjäll

Det reglerbara spjället reglerar mängden varm luft som kommer från kaminen. Reglerbart spjäll medföljer vid val av värmemagasin. Ett stängt spjäll ger lång avsvalningstid. Vid öppet spjäll sprids värmen snabbare i rummet vilket är bra när du vill ha snabb uppvärmning.

 

Test av värmehållningen i Contura

På Contura är vi mycket noga med att testa braskaminernas funktion och effekt. Det gör vi för att du ska veta vad du får när du väljer en Contura. På de följande sidorna kan du se avsvalningstiden för ett urval av våra modeller. För att visa skillnader har vi testat kaminer med och utan värmemagasin i powerstone, med och utan hölje av naturligt värmelagrande täljsten.

Braskamin Contura 520

Värmelagringstest Contura 520

 


 

Täljstenskamin Contura 590T och 596T

Värmelagringstest täljstenskamin Contura 590T/596T

 


 

Kakelkamin Contura 790K

Effekttest kakelkamin Contura 790K med powerstone