Kaminer med goda egenskaper

Vi anser att en kamin ska ha följande egenskaper

 

Hög eldsynlighet

Flera av Conturas kaminer har generösa glas som visar mycket av elden. Kaminen är lätt att placera så att elden syns tydligt från flera håll i rummet. Våra symboler för eldsynlighet visar hur mycket en viss modell visar av elden.

 

Lucka av gjutjärn

För att motstå påfrestningarna som uppstår i braskaminen i samband med de stora temperatursvängningarna, ska luckan vara tillverkad av formbeständigt gjutjärn.

 

Effektivast i test

Verkningsgraden är förhållandet mellan den energi kaminen avger och den energi som tillförs i form av ved. Conturas kaminer har en verkningsgrad på upp till 81 % vilket är högst på marknaden enligt oberoende tester.

 

Svensktillverkad med garanti

Contura braskaminer är svenska kvalitetsprodukter utvecklade och tilverkade av NIBE Stoves. Vi ger 5 års fabriksgaranti på alla kaminer.

 

Clean Burning System

Den varma förbränningsluften spolas ut på glasytans insida vilket har en rengörande effekt. Det gör att elden alltid är synlig i rummet.

 

Kraftfull konvektion

Den svala rumsluften sugs in på kaminens undersida, värms upp och stiger. Bara några minuter senare strömmar den varma luften ut i rummet.

 

Miljösmart och CE-märkt

De flesta Contura kaminer klarar de hårt stälde miljökraven i Europa. Samtliga är CE-märkta vilket garanterar en säker produkt.

 

Enkel hantering

Contura-kaminer är utrustade med ett reglage för exakt effektreglering, vilket tillåter en enkel och precis styrning av förbränningen. Lucka, roster och asklåda är också lättåtkomliga på våra braskaminer.

 

Anpassad till Premodul skorsten

Skorstenssystemet Premodul passar alla våra kaminer och nästan alla hus. Det är en brandsäker, CE-märkt produkt som finns för alla typer av anslutningar.

 

Flexibel

Contura braskaminer finns i många varianter och modeller. Till flera av modellerna i serierna kan du välja höjd, färg och olika tillbehör för att ge kaminen din personliga stil.

 

Fläkt och värmelagring

För maximalt effektiv uppvärmning går det att välja fläkt och olika värmelagrande egenskaper till flera av Contura-modellerna.

 

Många tillbehör

Komplettera kaminen med ett eller flera tillbehör såsom bakugn, värmemagasin, förvaringslucka, eldstadsplan i plåt eller glas. En vridplatta gör det möjligt att vrida kaminen för maximal eldsynlighet i rummet.