Låt dig inspireras av kaminer från Contura

Det finns inget mysigare än en värmande brasa. Det vet alla vi som lever där det finns höst, vinter och vår. Men värmen från elden är inte bara en mysfaktor som väcker djupa känslor av trygghet och gemenskap. Det är också en klok och modern lösning som hushåller med både dina och naturens resurser. En kamin från Contura ska sprida värme och mys i ditt hem under många år framöver. Därför ska du välja med omsorg. Vi gör Contura för dig som uppskattar god design, smarta funktioner och stor valfrihet. Vi gör kaminer för dig som väljer med hjärtat och hjärnan.

Vilken Contura är du?

Contura finns i flera olika modeller och storlekar. För att förenkla ditt val har vi delat in kaminerna i olika produktgrupper: braskaminer, täljstenskaminer, gjutjärnskaminer, kakelkaminer, Murspisar & eldstäder, insatser & spiskassetter och elektriska eldstäder.

 

Hur ser det ut hemma hos dig?

Hur stor är ytan kaminen ska värma? Hur ser utrymmet ut där kaminen ska stå? Det är viktiga faktorer som avgör valet av storlek på brännkammare, uppvärmningskapacitet och storlek på själva kaminen. Läs Hemma-hos-reportaget för att få en bild av hur familjen resonerade när de valde sin kamin och hur de tycker att den fungerar.

 

Välj en tidlös kamin

När du är klar över vad som passar dina behov återstår det viktigaste: Att välja den kamin som ögat älskar och som ska vara hemmets bästa vän under många år framöver. När du fått en uppfattning och en känsla över vilken kamintyp du är ute efter, kan du klicka här för läsa mer om den specifika kaminen.

 

 Välj en tidlös kamin från Contura

Eld i braskamin gör svenskar lyckliga

Hela 8 av 10 svenskar upplever lycka när de eldar i sin braskamin, och allra lyckligast blir norrlänningarna. Det visar en undersökning från braskamintillverkaren Contura. – Visst anade vi att många uppskattar elden men inte att nästan alla får lyckokänslor, och att ännu fler tycker det är mysigt med braskamin. Läs mer om eld i braskamin gör svenskar lyckliga