Contura blogg
Sänk elräkningen med en braskamin

Skulle du kunna spara med en energieffektiv braskamin?

När kvicksilvret sjunker, stiger energiräkningarna eftersom det krävs mer energi för att hålla våra hem varma och behagliga. Om du använder gas eller elektricitet som primär värmekälla kan det bli dyrt under vintermånaderna, men det behöver inte vara så. Med en kamin kan du njuta av härlig mysig värme till ett lägre pris än gas eller el - och du får samtidigt njuta av de vackra eldsflammorna! På Contura använder vi den senaste tekniken i kombination med traditionell stil för att skapa fantastiska braskaminer som fyller ditt hem med skön vedeldad värme.

Minska elräkningen med en vedeldad braskamin

Contura braskaminer eldas med ved och de flesta av våra kaminer har en verkningsgrad runt 80% (till skillnad från traditionella eldstäder som kan förlora upp till 80% av värmen de genererar upp genom skorstenen) och kan anslutas till uteluft. Även om varje fastighet har olika förutsättningar finns det tusenlappar att spara genom att byta till en modern vedeldad braskamin. Har du tillgång till egen ved blir besparing självklart större.

Du hittar den perfekta kaminen hos Contura

Vi förstår att stil och funktionalitet är viktigt när man överväger att köpa en braskamin. Contura har ett stort utbud av fristående kaminer och spiskassetter till öppna spisar, så vi är säkra på att du kan hitta den perfekta braskaminen för ditt hem. Med våra snillrika tillbehör, så som fläkt, vridplatta eller bakugn, kan du få en personlig kamin som passar dina behov.

Vet du inte vilken kamin du ska välja? Låt Kaminväljaren hjälpa dig att hitta rätt braskamin. När du gjort ditt val besöker du din närmsta contura återförsäljare eller ringer och bokar ett hembesök. Välkommen hem till värmen!

Dela sidan

Till toppen