Världens populäraste kamin - nu helt i Style
Contura 500 Style

Världens populäraste kamin

nu helt i style

Rena, runda former, snabb uppvärmning, många personliga valmöjligheter och stora glas som visar mycket av elden – allt det har under många år gjort Contura 500 till världens populäraste kamin. För ett tag sedan lanserade vi Contura 500 Style i några utvalda modeller, med smäckrare design och förbättrade funktioner. Succén blev omedelbar och nu tar vi den ett steg vidare: alla modeller i 500-serien blir Style.

Vilken style passar dig?

Gjutjärn är ett älskat material som följt de svenska hushållen genom tiderna. Contura kaminer har med kvalitetsluckor i gjutjärn alltid följt denna tradition, med en medveten, tidlös design som lyft stilen i många hem. Med Contura Style blir den nya gjutjärnsluckan ännu mer stilren, med större sidoljus hos de modeller som har det. Luckan i glas har en mer polerad stil och ger ett blankare intryck. Komplettera med tillbehör som exempelvis topp i glas, gjutjärn eller täljsten.

Vad som passar dig och ditt hem bäst, det vet bara du. Vilken modell och vilka tillbehör du än väljer till din 500 Style så får du nu det senaste inom design och funktion. Välj en av världens populäraste kaminer och få ännu mer Style till ditt hem.

Contura 310 svart
Contura i7
Contura 310

de stora nyheterna är:

Ny gjutjärnslucka
Vår nya stilsäkra lucka i robust gjutjärn har stora glas som visar mer av elden.

Luckstopp i öppet läge
En ny, förbättrad luckstopp håller luckan säkert öppen när du arbetar med elden eller rengör din kamin.

Längre handtag
Handtagen har gjorts längre och mer greppvänliga. Nu är luckan ännu lättare att hantera.

Handtag och spjäll som inte blir varma
Handtag och spjällknopp i nytt material som inte blir varmt när kaminen är het.

Täljsten med stora sidoljus
Omramningen med värmelagrande täljsten går nu runt hela sidoljuset.

Braskamin som du vill ha den
Hur vill du ha din kamin? På en pelare, en vridplatta, med lucka till vedfacket, värmefläkt, kokplatta eller med värmelagrande powerstone? Välj bland alla våra tillbehör och skapa din personliga stil.

Det är smart med en ny kamin
En ny, modern braskamin från Contura har mycket bättre förbränningsteknik än äldre kaminer. Har du en 20-30 år gammal kamin? Byt till en Contura 500 Style för senaste design och teknik.

vilken kamin väljer du?

Dela sidan