Större och stiligare
Contura 600 Style

Skönhet som kommer inifrån men syns utanpå

En eld blir det självklara blickfånget i ett rum. Finns det rymd och yta ska man satsa på en braskamin som tar för sig, för värmens skull men också för designen. Elden ska ge maximalt med mys och kaminen ska alltid fungera i rummets inredning. Kaminerna i serien Contura 600 Style har blivit skönare på alla sätt: de värmer bättre och de har både nya och förbättrade funktioner. Men framförallt har de fått ny design, nya omramningar, luckor och färger. Skönheten kommer som bekant inifrån, men den syns också utanpå.

C600 Style med ny design, nya funktioner och bättre effekt

Populära Contura 600 blir nu Style och får den nya design på luckor och reglage som tagits fram i det framgångsrika konceptet. Men Contura 600-serien innehåller långt fler nyheter än så – design och funktion är förbättrad från insidan och ut in i minsta detalj. Automatisk start, boost-funktion och tyst asklåda är nyheter vi är säkra på att du kommer att uppskatta, liksom en innovativt utformad brännkammare som ytterligare höjer effekten. Eller enkelt uttryckt: du får ut mer värme av veden. Dessutom kan du välja bland tre olika storlekar, tre färger samt omramningar i artstone eller täljsten. Med snygga och praktiska tillbehör blir din Contura 600 Style precis som du vill ha den.

Contura 310 svart
Contura i7
Contura 310

kaminer med nya egenskaper och funktioner

Automatisk start, boost-funktion och tyst asklåda är nyheter vi är säkra på att du kommer att uppskatta, liksom en innovativt utformad brännkammare som ytterligare höjer effekten. Eller enkelt uttryckt: du får ut mer värme av veden. Dessutom kan du välja bland tre olika storlekar, tre färger samt omramningar i artstone eller täljsten.

Contura 310 svart

Är en sinnrik funktion som automatisk reglerar upptändningsluften genom rostret. Det innebär att luckan kan stängas samtidigt som upptändningsbrasan tänds och kaminen blir därmed helt oberoende av rumsluften. Visst är det tryggt att inte behöva lämna kaminen med öppen lucka under upptändning. Också perfekt i moderna hus med undertryck. Funktionen är unik för Contura och patentsökt.

Contura i7

Med boost-funktionen kan du ”rädda” en glöd som slocknat nästan helt. Du öppnar bara vänster handtag, nytt syre kommer in underifrån som sätter fart på glöden så att du kan antända ny ved. Efter en kort stund kan du åter njuta av skön eld och värme.

Contura 310

Skönhet i minsta detalj säger vi – och menar det. Contura 600 Style har utformat en ny asklåda som tack vare design och dämpningsfunktion glider tyst och mjukt vid tömningen.

snygg inuti för värme i rummet

Precis som bilmotorer och vitvaror blir alltmer energieffektiva utvecklas även förbränningsteknik i kaminer. På Contura funderar vi ständigt på hur vi kan förbättra kaminerna och vi har alltid varit bland de bästa i klassen. Nu har vi finslipat vår teknik ännu mer. Brännkammaren i Contura 600 Style har fått en ny, snyggare och mer strömlinjeformad utformning som gör att värmen som strålar ut från kaminen får en jämnare spridning. Skönt, eller hur?

Contura 310 svart
Contura i7
Contura 310

Dela sidan