Divider

Ny het kamin ger större närhet till elden

Nu kommer en ny het kamin från Contura. Den nya kaminen har stora sidoglas som ger en känsla av öppen eld, en anpassning för moderna hem med många öppna ytor. Den är nätt och lättplacerad med den senaste tekniken.

– Nya Contura förenar ursprungliga känslan av eld med modern teknik. Elden upplevs mer och från flera håll och binder samtidigt snyggt ihop stora ytor, säger Rikard Olson, försäljningschef Contura.

Storsäljande braskamin finns i två nya utföranden

Conturas 500-serie har varit en storsäljare sedan den kom år 2003. Conturas nya modell finns i två utföranden; Contura 556 och Contura 586. Contura 556 har en något högre placerad brännkammare jämfört med den klassiska Contura modell 550, vilket ger fina proportioner och gör att kaminen passar extra bra mot en vägg. Contura 586 står på en pelare och passar även att ställa mitt i rummet.

– När vi har utvecklat brännkammaren med betydligt större sidoljus har vi tagit fasta på eldens magi. Elden gör oss lugna och varma. Den nya kaminen är designad för att skapa levande eld för stora ytor, säger Rikard Olson.

Olika tillval gör att alla kan anpassa kaminen efter egen smak och behov. Ett nytt sådant tillval är kokplattan som kan varmhålla tekannan. Ny är också en mjukstängande dörr till vedfacket, friliggande golvskydd i glas och en möjlighet att justera kaminen även om golvet är lite ojämnt. Det går även att komplettera med en vridplatta som gör kaminen möjlig att snurra under eldning.

Modern teknik ger miljömärkt eldning

Contura 556 och Contura 586 är tillverkade med den senaste tekniken och designade med rena linjer i glas och stål. Bakom Contura ligger 50 år av småländsk produktutveckling i världsklass; i dag finns Conturas braskaminer i hela Europa. De är lätta att tända, når full effekt inom ett par minuter och är noggrant testade för eldning med rent samvete.

– Många som väljer Contura uppskattar kombinationen av design och modern teknik. Det är också viktigt att veta att Contura gör vedeldningen till ett miljömärkt, förnyelsebart, rent och ekonomiskt uppvärmningssätt som sänker bränslekostnaderna dramatiskt, säger Rikard Olson.

Dela sidan