Divider

Ny täljstenskamin har elegans och extra stor eld

Contura 620T är en ny het kamin som når svenska och europeiska hem i vår. Kaminen har en modern stil med vacker täljsten, där ingen kamin är den andra lik. – Att installera en Contura 620T i sitt hem är som att få en bit av naturen rakt in i vardagsrummet, säger Catharina Björkman, marknadskommunikationschef Contura.

Täljstenskamin som visar mycket av elden

Både elden och stenen har funnits i hundratals miljoner år och alltid betytt mycket för människan. Om man lägger till svensk ingenjörskonst från Markaryd i Småland har vi den senaste nyheten; täljstenskaminen Contura 620T.

Contura 620T är en lättplacerad täljstenskamin med extra stort fönster som visar mycket av elden. Det är en kamin med ett modernt tilltal och med grå vacker täljsten. Täljsten har en förmåga att snabbt ta till sig värme samtidigt som den långsamt lämnar ifrån sig den, vilket ger kaminen en suverän förmåga att lagra värme.

– Täljsten är ett material som människan använt länge i samband med eld och matlagning. Nu finns en chans att få en vacker täljstenskamin som passar in i ett modernt hem, säger Catharina Björkman.

Kamin med många utföranden

Det finns stor möjlighet att sätta sin egen prägel på Contura 620T genom att välja olika utföranden. Värmehylla håller kaffet och teet varmt och bakugnen kan trolla fram varma bullar till chokladen framför brasan efter skridskoturen. Braskaminen kan också få en elegantare framtoning genom en stenklädd sockel. Andra tillval är utdragslåda, kokplatta, vridplatta, fläkt och golvskydd i plåt eller glas.

Contura 620T ger en CO2-neutral eldning om man eldar rätt. Den är också CE-märkt enligt EUs säkerhets- och miljökrav.

För mer information vänligen kontakta:

Catharina Björkman, marknadskommunikationschef Contura, tfn 070 190 04 26

Dela sidan