Contura 35 en het kamin med stram look

Ombonad och varm, samtidigt avskalat stram. Svenska kamintillverkaren Conturas senaste braskamin Contura 35 har flera dimensioner. – Contura 35 har redan fått mycket internationell uppmärksamhet för sin design när vi visat upp den på mässor. Nu får svenskarna chansen att inreda med en modern kamin med stram råstyrka och stor eld, säger Catharina Björkman, marknadskommunikationschef Contura.

Internationellt prisad för sin design

Allt fler väljer att installera braskamin i sina hem, dels för att få ner elräkningen men allt oftare också för att få en ny dimension på inredningen. De senaste årens teknikutveckling gör dessutom att man i dag enkelt kan köpa en miljösmart braskamin som ger koldioxidneutral eldning.

När nu svenska Contura kommer med en ny braskamin, Contura 35, är det en kamin som redan har fått internationellt erkännande för sin design. För två år sedan vann täljstenskaminen Contura 35T det prestigefyllda designpriset Red dot design. Priset är en belöning för framstående och innovativ design i en av de mest prestigefulla och tuffaste internationella designtävlingarna i världen. Utnämningen skedde i konkurrens med 57 länder och totalt 4 252 produkter efter en noggrann bedömning av en internationell jurygrupp.

Kamin med industriell känsla och god värmelagring

Contura 35 är samma braskamin som prisade 35T, men klädd i plåt. Contura 35 har ett generöst glas som visar stor eld, men plåten ger samtidigt en stram, industriell känsla. Kaminen har också ett värmemagasin av powerstone som gör att värmen lagras under lång tid, hela sju timmar om spjället är stängt. Clean burning-system håller glaset renare.

– Det känns fantastiskt att Contura lyckats behålla och utveckla det tunga tekniska kunnandet vilket i dag ger helt miljöneutral eldning, samtidigt som vi ligger i framkant med designen, säger Catharina Björkman.

Contura 35 är en upplevelse, släckt som tänd, en effektiv och miljösmart braskamin med hela 80% verkningsgrad. Brännkammarens höga placering och de högsträckta glaspartierna lyfter upp elden, vilket ökar dess visuella tillgänglighet i rummet. Spegelglaset i luckan är inte bara en unik och vacker detalj utan ger också en ökad exklusiv känsla. Höjden gör dessutom att påfyllning av ved och tömning av aska blir ergonomisk.

Contura 35 ger en CO2-neutral eldning om man eldar rätt. Den är också CE-märkt enligt EUs säkerhets- och miljökrav.

För mer information vänligen kontakta:

Catharina Björkman, marknadskommunikationschef Contura, tfn 070 190 04 26, [email protected]

Dela sidan