Divider

Exklusiv eldstad med känslan av öppen spis

En klassisk öppen spis – eller modern eldstad med stora fönster? Nya Contura i31 och Contura i41 är båda i ett; exklusiv eldstad helt i sten med lång värmelagring och stort fönster mot elden. Valnötsbrun sandsten med unik naturlig ådring, grå sober täljsten eller enkel vit formgjuten sten, det väljer du själv.

Eldstad med modern design och miljötänk

När vintern känns lång och mörk är braskaminen mer uppskattad än någon annan inredningsdetalj i våra hem; i miljontals år har både eld och sten haft stor betydelse för människan och 2000-talet är inget undantag. Förutom att ge värme har eldstaden också blivit en allt viktigare inredningsdetalj i svenska hem. Markaryd i Småland har kombinerat många års svensk ingenjörskonst med modern design och miljötänk – resultatet blev eldstäderna Contura i31 och Contura i41.

Både i31 och i41 från Contura är exklusiva eldstäder helt i sten och samtidigt energikällor som lagrar värmen länge och ger en behaglig känsla av välbehag i moderna hem. Funktion och effekt är utprovade för att vara marknadens bästa, kaminens uttryck bestäms efter varje hem. Contura i31 har en rak lucka och i41 har en vinklad, båda har ergonomiska handtag.

Eldstaden finns med tre olika omramningar i natursten

Omramningen finns i valnötsfärgad sandsten, sober grå täljsten eller enkel vit formgjuten sten. Som tillval finns 200 kilo värmemagasin för den som vill boosta med extra värmelagring. Det finns också hyllor och bänk i svart granit. Alla produkter kommer med Clean Burning System, som håller glaset renare. Oavsett modell och materialval levereras produkten som en komplett enhet som enkelt ansluts till en skorsten.

– Vår nyhet har charmen av gammal öppen spis men finessen och tekniken från en modern braskamin. Dessutom tror vi att många kommer att uppskatta att de är så enkla att installera, säger Catharina Björkman, marknadskommunikationschef på Contura.

Contura i31 och Contura i41 är CE-märkta enligt EUs säkerhets- och miljökrav.

Dela sidan