Divider

Contura 800 Style liten men eldig

Contura 800 Style är en stor kaminfamilj i ny skepnad. Contura 800 Style är en uppgradering av den gamla 800-serien, men med elegantare och modernare design och mer style. Med uppgraderingen av kaminen kommer också fler funktioner och inovationer som gör att det har blivit enklare att elda. Med 10 modeller och flera variationer av varje finns här något för alla smaker och personligheter.

En stor kaminfamilj i ny skepnad

Svenska Contura tillverkar braskaminer i hjärtat av Småland där svensk innovativ ingenjörskonst tillsammans med modernt formspråk har gjort Contura till en av världens ledande braskamintillverkare. Contura 800 är en mindre variant av världens populäraste kamin, Contura 500. När serien nu uppdateras är det med fler funktioner, elegantare design och med ännu större utbud.

Contura 800 Style är en kompakt och kapabel kamin. Jämfört med sin föregångare har den högre och bredare glasytor, sidopanelerna har färre skarvar och färgvalen är fler. Även funktionerna har uppgraderats med bland annat Conturas egenpatenterade automatiska startfunktion (ASF) som ger snabb antändning och boost-funktion som väcker liv i glöden. Brännkammaren har också fått en ny innovativ utformining som höjer värmeeffekten ytterligare, handtagen är mer greppvänliga och alltid kalla vid eldning.

Flexibelt och personligt

Gammal träkåk eller modern lya? Här finns material och färger för alla stilar. Kanske föredrar du en naturligt värmelagrande täljstenskamin eller en stilren, modern vit braskamin? Kanske vill du ha integrerad vridplatta för att se elden från alla håll i rummet och en förvaringslucka under. Contura 800 Style finns i många varianer – alla med samma höga kvalitet och går också att få i olika storlekar. För att toppa valet av kamin, välj en gjuten topp i svart, grå eller vit, svart glas eller täljsten eller varför inte en kokplatta.

En modern braskamin har betydligt bättre förbränningsteknik än äldre kaminer vilket gör det möjligt att elda koldioxidneutralt. Conturas braskaminer klarar redan i dag de stränga kraven i EU:s ekodesigndirektiv för 2022.

För mer information, vänligen kontakta:
Catharina Björkman, Marketing Communication Manager Contura, tfn 070 190 04 26, [email protected]

Dela sidan