Divider

Nya smarta funktioner på världens populäraste kamin

Med Conturas nya smarta funktioner blir det ännu tryggare, tystare och snyggare att elda i braskaminen. Luckan behöver inte längre vara öppen när elden tänds, en ny boostfunktion väcker snabbt liv i slocknad eld och den nya tysta asklådan gör skramlet till ett minne blott.

– Vi har till att börja med utrustat Contura 500 Style, 600 Style och 800 Style med de nya funktionerna. Vi tror att världens mest sålda kaminer därmed kommer att bli ännu populärare, säger Catharina Björkman, Marketing Communication Manager på Contura.

Nu tryggare, snyggare och tystare att elda

Contura är en svensk kamintillverkare som förenar svensk innovativ ingenjörskonst med svensk prisbelönt design i tillverkningen i Markaryd i Småland. Modellerna utvecklas ständigt och nu har Contura kommit med tre nya funktioner som gör det enklare att elda.

  • ASF - Automatic Start Function. Nu behöver inte luckan vara öppen längre när brasan tänds. Funktionen gör det säkrare att elda och kaminen är inte längre beroende av varmluften. Funktionen är extra bra för moderna hus med undertryck. Funktionen är unik för Contura och patentsökt.
  • RBF - Refuelling Boost Function. Öppna vänster handtag – och elden är räddad. Den nya RBF-funtionen gör att nytt syre kommer in underifrån i kaminen och sätter fart på nästan slocknad eld.
  • SSA - Silent Sliding Ashtray. Skramlar kaminluckan? Inte nu längre! Conturas nya asklåda har en ny design och dämpningsfunktion som gör att den glider tyst och mjukt vid tömning.

Kaminerna i Contura 500, 600 och 800 Style-serierna har generösa glasluckor som gör att elden syns bättre. De moderna kaminerna har också en effektiv förbränning som vid rätt eldningsteknik ger koldioxidneutral eldning som är mer skonsam mot miljön.

För mer information, vänligen kontakta:
Catharina Björkman, Marketing Communication Manager Contura, tfn 070 190 04 26, [email protected]

Dela sidan