Contura blogg
Vedeldade kaminer av gjutjärn

Fördelarna med en gjutjärnskamin

När du ska välja en vedspis är det viktigt att fundera över vilket material du vill ha. Contura tillverkar kaminer i både gjutjärn och plåt. Båda materialen används för att skapa både moderna och tidlösa eldstäder som passar i ditt hem, oavsett inredningsstil. Upptäck skillnaderna mellan gjutjärn och plåt och hitta den perfekta designen som passar dina behov.

Vedkaminer av gjutjärn

Gjutjärnskaminer är gediget robusta och traditionell favorit på grund av deras tidlösa design. Contura har ett gediget urval av gjutjärnskaminer i modern stil som passar alla hem. Detta formbara, kraftfulla och vackra material har använts till så många bruksföremål genom vår historia. Det som ska vara riktigt stabilt, starkt och tungt tillverkas i gjutjärn. Vilken modell du än väljer får du en lättplacerad, robust kamin som visar mycket av elden och som du också kan värma maten på.

Det kraftfulla gjutjärnet tål höga temperaturer, vilket säkerställer att din braskamin håller länge. Även om dess motsvarighet, plåt, värms upp något snabbare, behåller gjutjärnet värmen något längre och håller ditt rum varmt och mysigt efter det att elden har slocknat.

Plåt är det perfekta alternativet för dig som föredrar en elegant och mer modern stil. Våra kaminer i plåt finns i flera storlekar, olika färger och med ett antal spännande tillbehör. Contura erbjuder ett stort urval av plåtkaminer i modern och traditionell design. Våra kaminer är tillverkade med de finaste materialen i en av världens modernaste kaminfabriker och är byggd för att hålla länge.

Hitta den perfekta eldstaden för dig

Ett hem kan se ut på många olika sätt. Det är därför vi har ett omfattande sortiment av tidlösa kaminer med snygg design och bra funktioner. Nu återstår bara att välja den eldstad som ögat älskar och som ska vara hemmets bästa vän under många år framöver. Hitta din närmsta återförsäljare av kaminer från Contura.

Dela sidan