Divider

Nibe Brasvärme byter namn till Contura

Vi har tillverkat braskaminer i Markaryd i Småland till svenska hem sedan 60-talet. Det kommer vi att fortsätta göra, men med en förändring. Från i år kommer samtliga brasvärmeprodukter inom Nibe Brasvärme att marknadsföras under varumärket Contura.

Contura har länge varit det starkaste och mest välkända av våra varumärken. I dag har vi flera olika varumärken inom affärsområdet, men vi tror att det är lättare för oss att växa med lönsamhet om vi satsar på att ha endast ett starkt varumärke. Vi hoppas att vi i framtiden kan nå en ännu starkare position på nya marknader med Contura.

Förändringarna kommer att innebära:

  • Att varumärkena Handöl och Cronspisen övergår i Contura. Kaminerna kommer att få en ny Contura-logga, men behålla sina modellbeteckningar.

  • Varumärket Roslagsspisen försvinner helt.

  • Inom Nibe-koncernens affärsområde Nibe Stoves, byter Nibe Brasvärme namn till Contura.

  • Premodul, varumärket på vårt skorstenssystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., behåller sitt namn. Vi satsar därmed på att bli en ännu bättre och bredare leverantör på skorstenslösningar.

  • En ny logga för Contura kommer att ersätta den gamla. Den gamla och nya är ganska lika, den nya ser ni i den övre huvudmenyn.

Svenska folket förknippar varumärket Contura med Sveriges absolut starkaste och mest unika varumärke för brasvärmeprodukter, innovativ design, och att våra kaminer betraktas som snygga möbler som visar mycket av elden. Det är värden som vi hoppas kunna förknippas med även i fortsättningen – bara ännu starkare.

Förutom att göra en stor varumärkesförändring har vi också en hel del nyheter i år som vi är stolta och glada över att få återkomma om.

Text

Dela sidan