Contura blogg
Braskaminer till alla stilar

En köpares guide till kaminer

En braskamin erbjuder en perfekt kombination av estetik och funktionalitet. En kamin tillför atmosfär och hemtrevnad till ditt hem på ett sätt som inget annat kan, och en braskamin är det perfekta sättet att njuta av elden samtidigt som den värmer ditt hem på ett effektivt och billigt sätt.

Braskaminer som passar alla stilar

Det finns många saker att tänka på när du ska köpa braskamin. Stilen på kaminen ska passa dig och din inredning. Vi har ett brett utbud av både traditionella och moderna kaminer, allt för att passa din smak. Våra kaminer är väldigt effektiva vilket innebär att du får mycket värme för veden.

Det finns många olika eldstäder att välja mellan. Oavsett om du vill ha ett traditionellt utseende eller något modernt och samtida, kommer du att kunna hitta din perfekta braskamin hos Contura. Våra kaminer erbjuder en spektakulär utsikt över lågorna och ger dig skön värme även efter att elden har slocknat, så att du kan få ut det mesta av din vedeldning.

Vedeldade kaminer är Mysiga, effektiva och rena

Våra kaminer är effektiva, koldioxidneutrala och brinner rent och klart. Varje kamin är noggrant testade för att upprätthålla vår kvalitet och effektivitet, så att du kan vara säker på att du investerar i det bästa för ditt hem.

För att avgöra hur många kW din kamin behöver ge kan du räkna på följande sätt. Vid uppvärmning av ett rum behövs ca 75W per kvadratmeter golvyta, självklart är det även beroende på rummets volym. Låt oss säga att du har en yta på 80 kvadratmeter som du vill värma upp. Då behövs 75 x 80 = 6 kW i effekt för en funktionell uppvärmning. Har du öppen planlösning i ditt hus kommer värmen att sprida från rum till rum och ge en skön värme i mer eller mindre hela huset. Rådfråga gärna våra återförsäljare om vilken effekt som passar bäst i ditt hus.

Läs gärna mer om våra kaminer och om du vill ha mer information om var du kan köpa en eldstad, så hittar du din närmsta återförsäljare här.

Dela sidan

Till toppen