Contura blogg
Kaminer med traditionell känsla

Håll dig varm med en gjutjärnskamin

Gjutjärn är ett fantastiskt starkt och robust material som håller i decennier, därför är vi är stolta att kunna erbjuda en rad gjutjärnskaminerför det moderna hemmet. Conturas gjutjärnskaminer är skapad av unga svenska designers, och tillför en traditionell stil i modern tappning till ditt hem.

Gjutjärnskaminer behåller värmen under lång tid, vilket innebär att de fortsätter att värma ditt hem långt efter det att elden har slocknat. Inte bara gör detta dem oerhört kostnadseffektiva, det gör dem lätta att underhålla också – eldar du in din kamin på kvällen håller den värmen långt in på natten.

Kaminer erbjuder en traditionell känsla

Våra gjutjärnskaminer visar en hel del av elden och ger dig känslan av en öppen spis. Våra kaminer i gjutjärn har effektivt konvektionssystem som sprider värmen i ditt hem och vissa modeller kan även utrustas med kokplatta.

Med Contura har du friheten att anpassa din gjutjärnskamin så det passar din egen stil. Du kan välja vilken typ av golvskydd du vill ha, svart eller kromat handtag och vi har även några gjutjärnskaminer med omramning i täljsten. Vi är övertygade om att det finns en Contura kamin för varje hem!

Gjutjärnskaminer är otroligt effektiva

Design och produktutveckling av Conturas gjutjärnskaminer görs av vår utvecklingsavdelning i Sverige, som är kända för att producera effektiva kaminer med ren förbränning. Contura är det perfekta valet för dig som vill ha en effektiv och miljösmart braskamin, men ändå en vacker inredningsdetalj.

Om du vill ha mer information om var du kan köpa våra gjutjärnskaminer, så kontaktar du någon av våra dedikerade återförsäljare.

Dela sidan

Till toppen