Contura blogg
Energieffektiva eldstäder
Vi klarar de hårt stälda kraven

Miljösmarta och moderna eldstäder

Contura är en av de ledande tillverkarna av moderna eldstäder. Vi skapar estetiska kaminer och eldstäder med stort fokus på energi och effektivitet. Det är oerhört viktigt för oss att våra produkter är miljösmarta och vi strävar hela tiden efter att våra nya modeller ska uppfylla de hårt ställda kraven.

Energieffektiva eldstäder

Våra produktutvecklare arbetar ständigt med att förbättra och förfina förbränningen i våra eldstäder. Ineffektiva produkter med dålig förbränning avger en större mängd ohälsosamma partiklar som sprids i atmosfären. Vi ställer höga krav på oss själva för att uppnå effektiv förbränning och strävar hela tiden efter att våra kaminer ska vara CO2-neutrala. Contura braskaminer är effektiva eftersom mängden koldioxid som produceras under förbränningar är låg och tas upp av nya träd när de växer.

Den effektiva förbränningstekniken involverar lufttillförseln till spisen i olika skeden. Den svala rumsluften sugs in på kaminens undersida, värms upp och stiger. Bara några minuter senare strömmar den varma luften ut i rummet. I kaminens rygg finns ett extra kanalsystem för spridning av förvärmd förbränningsluft, systemet kallas Clean Burning. Kaminen brinner effektivt och länge vilket ger en förbränning med mycket låga partikelhalter.

Ta kontakt med Contura

Kontakta gärna våra duktiga återförsäljare och boka ett hembesök för att få svar på dina specifika frågor om installation och bästa placeringen i huset. Du hittar din närmsta återförsäljare av Contura kaminer här. Välkommen hem till värmen!

Dela sidan

Till toppen