Contura blogg
Kaminer för ditt hem

Uppdatera ditt vardagsrum med en braskamin

Nytt år och nya möjligheter för dig och ditt hem. Om du är ute efter att göra om och förbättra din bostadsyta under 2018, kan du addera mys och värme till ditt hem med en braskamin från Contura.

Braskaminer för ditt hem

En eldstad är husets värmande hjärta, den höjer även värdet på din fastighet med upp till 10%. Braskaminen skapar också en varm och behaglig atmosfär, speciellt under de kalla vintermånaderna. Vi på Contura har braskaminer i en rad olika utföranden, stilar och storlekar, som finns att köpa hos våra dedikerade återförsäljare över hela Sverige. Vi är säkra på att du kommer hitta den perfekta braskaminen för dig och ditt hem i vårt sortiment.

Gjutjärnskaminer från Contura

Det finns en känsla av tradition och hållbarhet som förknippas med gjutjärnskaminer. Det som ska vara riktigt stabilt, starkt och tungt tillverkas i gjutjärn – brunnslock och mormors stekpanna, till exempel. Detta är traditionen bakom Conturas tuffa och moderna gjutjärnskaminer. Våra gjutjärnskaminer är små, robusta, ger härlig värme och passar både modern eller traditionell inredning.

Gjutjärnskamin Contura 51

Gjutjärnskamin Contura 51

Täljstenskaminer från Contura

Täljstenskaminer är mycket funktionella och kan lagra en stor mängd värme. Våra täljstenskaminer finns i flera olika utföranden och smälter in oavsett inredningsstil.

Kända för att ge maximal värme under längre tid, är täljstenskaminer från Contura minutiöst utformade och tillverkade i vår moderna anläggning i Markaryd. Du kan välja att lägga till ytterligare funktioner till din täljstenskamin, såsom mjukstängande dörr, vridplatta eller ett praktiskt golvskydd. Läs mer om våra spännande tillbehör.

Täljstenskamin Contura 690T Style

Täljstenskamin Contura 690T Style

Sandstenskaminer från Contura

Sandstenen är ett naturmaterial bestående av sandkorn som naturligt binds ihop av mineraler, exempelvis kvarts, kalkspat eller järn. Beroende på bindemedlen får stenen olika struktur och nyans.

När du väljer en kamin med sandsten får du redan från början en helt unik produkt. Ingen sten är den andra lik. Skiftningarna i nyanser och ådringar i stenen kan variera mycket, ger ytan liv och sin alldeles egna stil.

Sandstenskamin Contura 520S Style

Sandstenskamin Contura 520S

Installera en kamin i ditt hem med Contura

Om du vill uppdatera ditt hem under 2017 och är intresserad av en braskamin från Contura, ska du kontakta våra hjälpsamma återförsäljare. Här hittar du din närmsta återförsäljare av Contura kaminer.

Dela sidan

Till toppen