Contura blogg
Spiskassetter med hög standard

Vad är en Spiskassett?

Det är få saker som är lika mysigt som en sprakande eld - men om du är ute efter värme, kommer en traditionell öppen spis tyvärr inte tillföra något nämnvärt. Traditionella öppna spisar drar den varma luften ut ur rummet och beräknas ha en verkningsgrad på bara 5 till 10 procent. Resten av värmen förloras genom skorstenen eller i det material som omger elden, och vid temperaturer under fryspunkten använder en öppen spis mer energi än den skapar - inte vad du letar efter!

Spiskassetter är effektiva och mysiga

Spiskassetterna är utformade för att öka effektiviteten i din befintliga eldstad. Våra spiskassetter är tillverkade av stål och gjutjärn och behåller värmen som skapas av elden och sprider den på ett effektivt sätt i rummet. Således, snarare än att förlora värmen ut genom skorstenen, ser spiskassetten till att du drar nytta av vartenda vedträ du stoppar i.

På Contura har vi ett urval av vackra eldstäder och kamin-insatser som kan värma ditt hem på ett effektivt sätt. Stora brännkammare med omramningar i betong, artstone, sandsten eller täljsten, ger dig möjlighet att hitta en eldstad som passar dig och ditt hem. Med olika storlekar, materialval och tillbehör erbjuder vi eldstäder och spisinsatser för alla, oavsett om du har en liten stuga eller ett hus med riktigt stora ytor att värma.

Braskaminer och spiskassetter med hög standard

Bäst av allt, Contura kaminer är av högsta standard! Varje braskamin och spiskassett vi levererar utvecklas och tillverkas av NIBE i Sverige. Våra kaminer har fem års fabriksgaranti och är CE-märkta.

Om du vill värma ditt hem på ett snyggt och effektivt sätt, så väljer du en kamin eller spiskassett från Contura. Kontakta din närmsta återförsäljare för att se vad som paddar bäst hemma hos dig.

Dela sidan